De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

134-delige hoorspelserie naar het gelijknamige boek van Jonas Jonasson, in opdracht van BNNVARA & De Hoorspelfabriek. Genomineerd voor de Prix Europa 2017.

Lees hier en hier meer.

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis. Behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt, en vlak voordat het feest losbarst door het raam klimt en verdwijnt. Zuster Alice, pers en burgemeester hebben het nakijken. Wat volgt is een krankzinnige, geriatrische roadtrip door Zweden, waarbij Allan (in willekeurige volgorde) een koffer vol geld vindt, achtervolgd wordt door een criminele bende, vrienden voor het leven maakt en een heel vriendelijke olifant leert kennen. En passant leert de luisteraar steeds meer over Allans lange en bijzondere leven, waarin zo’n beetje alle memorabele momenten uit de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue passeren, steeds met Allan als wel heel bijzondere aanwezige.

Bewerking: Koen Caris, Eva Gouda
Regie: Vibeke von Saher, Marlies Cordia, Anne Lichthart
Spel: Raymonde de Kuyper, Joop Keesmaat, Erik van Muiswinkel, Lies Visschedijk, Jeroen Spitzenberger, Maarten Wansink, Martijn Fischer, Plien van Bennekom, Bob Fosko, Stefan de Walle, Cees Geel e.v.a.
Techniek: Frans de Rond

Première: januari 2017